07
.
10
.
2023

Пацієнтам з рідкісними хворобами в Британії

Пацієнтам
Батькам
Національна служба охорони здоров’я (NHS) надає медичні послуги людям, які проживають у Великій Британії. Більшість із цих послуг надаються безкоштовно.

Як записатися на прийом до лікаря?

У Великій Британії сімейних лікарів називають терапевтами загальної практики. Терапевт загальної практики — це перший лікар, до якого ви звернетеся в закладі охорони здоров’я. Для отримання медичної допомоги вам і вашій дитині потрібно якомога швидше зареєструватися у терапевта загальної практики, навіть якщо ви не хворі. Ви можете знайти терапевта загальної практики поблизу вашого місця проживання на вебсайті.

У Північній Ірландії
У Шотландії
В Уельсі

Вас попросять заповнити реєстраційну форму та за наявності пред’явити ідентифікаційний номер і підтвердження адреси. Зверніть увагу, що ідентифікаційний номер (документ, що посвідчує особу) та підтвердження адреси не потрібні для реєстрації у терапевта загальної практики. Вам не мають права ставити запитання щодо імміграційного статусу.

Як записатися на прийом до стоматолога?

Деякі стоматологи пропонують державні та приватні послуги лікування. Ви повинні зареєструватися у стоматолога як пацієнт, що отримує державні послуги, і повідомити йому про ваші пільги. У такому разі прийом у лікаря та потрібне лікування будуть надаватися вам безкоштовно. Зверніть увагу, що за лікування зубів до отримання єдиної соціальної допомоги може стягуватися плата.

Отримання додаткової фінансової підтримки за станом здоров’я

Ви можете отримати додаткові гроші в рамках єдиної соціальної допомоги, якщо через захворювання ви не можете працювати або якщо ви ще не повернулися до роботи. Якщо ви маєте низький дохід, ви можете подати заявку на участь у програмі охорони здоров’я для людей з низьким рівнем доходу, щоб отримати допомогу на медичні витрати, такі як рецептурні препарати, обслуговування у стоматолога та перевірка зору. Ви можете запитати про це вашого терапевта загальної практики або подати онлайн-заявку.

Що робити в надзвичайній ситуації?

Якщо з вами трапився нещасний випадок, який вимагає негайної медичної допомоги, вам потрібно звернутися до найближчої лікарні, де є відділення цілодобової невідкладної допомоги, або, якщо ви серйозно хворі й не можете пересуватися, зателефонуйте за номером 999, щоб викликати швидку допомогу. Якщо у вас виникла невідкладна медична проблема та ви не знаєте, що робити, можете зателефонувати на номер 111. Консультант оцінить вашу ситуацію й порадить, що робити далі. Якщо ви телефонуєте на номер 111 або 999, можна запитати допомогу перекладача.

Отримання психологічної допомоги

Проблеми з психічним здоров’ям варіюються від повсякденних турбот до серйозного тривалого стресового стану. Тривожність, післятравматичний стресовий розлад і депресія є найпоширенішими проблемами. У Великій Британії досить часто люди звертаються за порадою щодо проблем із психічним здоров’ям. Ваш лікар (терапевт загальної практики) може надати вам рекомендації щодо покращення емоційного, психічного й фізичного стану та призначити лікування.

Отримання подальшої підтримки:

- Служба психологічного порятунку 0300 123 3393

- Служба СМС-повідомлень 86463

- www.mind.org.uk

- Волонтери 116 123

- Ел. пошта: jo@samaritans.org

Посібник щодо госпіталів та послуг які надають допомогу у випадку рідкісних та складних захворювань для українців

No items found.