03
.
09
.
2023

Легалізація медичного канабісу

Лікарям
Пацієнтам

Канабіс, як рослина, складається з двох груп речовин: КБД та ТГК. КБД – не наркотична, заспокійлива дія. ТГК – наркотична дія. Медичний канабіс виробляється методом зменшення відсотку ТГК (до 10%) і очищенням всього іншого до КБД. 

Чому потрібен ТГК в медичному канабісі? 

Він потрібен для засвоєння КБД. Умовно, це як деякі види вітамінів, що не засвоюються без жирів. 

10% ТГК це який ефект?

В країнах з дозволеним таким рівнем ТГК в медичному канабісі немає застережень при прийомі його водіям автівок. Тобто, його вплив вважається таким, що не заважає керувати транспортними засобами. 

Чи є звикання?

Медичний канабіс накопичується в організмі, тому не викликає синдрому відміни і так званої “ломки”, яку викликають інші препарати, як наприклад фенобарбітал чи депакін у випадку епілепсії. 

При яких хворобах допомагає медичний канабіс?

Фармрезистентна епілепсія, больові синдроми, розсіяний склероз, Паркінсона, Альцгеймера, ДЦП, ПТСР, розлади сну та харчування, ендометріоз, глаукома, СНІД, Хвороба Крона. Тут ви можете ознайомитись з офіційною статею Гарвардського медичного університету.

До чого тут ГО “Епіпросвіта”?

ГО “Епіпросвіта” почало боротьбу за легалізацію медичного канабісу в Україні більше 3-х років назад. Разом з іншими 50 ГО було організовано 6 мітингів під Кабміном та ВР, написано кілька законопроектів, але на жаль, вони були провалені на голосуваннях. Не дивлячись на війну боротьба триває і навіть зараз ми знову і знову піднімаємо питання доступності сучасних та безпечних ліків для українців. 

No items found.